Stöd, stöd, stöd – please

Satte igår in 530:– på Per Erixons konto enligt nedan o det tycker jag du också ska göra. Per (pererixon@yahoo.com) är en ultrareko o rätt fantastisk solidaritetsarbetare o jag går härmed i god för att dina pengar kommer göra skillnad. Sätt in stålar, o skriv ett mejl till honom o berätta att du gjort det. O så får du förstås sprida detta vidare./m

—-

Fruängen 14 januari 2009

Hej allihopa!

Efter sex dagars intensiv insamling bara bland vänner, släktingar, kamrater och solidariskt inställda medborgare som hört talas om vårt initiativ, har vi lyckats få ihop nästan 25 000 kronor som vi skickat/skickar ner som "förnödenhetspaket" till den palestinska befolkningen i Gaza. 1000 Euro skickades i fredags och resten av pengarna skickas i morgon förmiddag. Dessutom tog Emmaus Stockholm i går ett snabbt beslut om att bidra med 50 000 kronor.

Den nationella och internationella insamlingen initierades av den palestinska NGO:n PARC (Palestinian Agricultural Releif Committee), som tillsammans med ett tiotal andra civila palestinska organisationer, beslutat sig för en blixtkampanj i syfte att hjälpa befolkningen i Gaza med förnödenheter. Vi samarbetar redan med PARC kring import av palestinsk olivolja till Sverige och vet att de är en seriöst arbetande organisation. PARC i sin tur samordnar leveranserna av förnödenhetspaket med FN-organ och Röda Korset, som för närvarande är de enda som kommer in på Gazaremsan. Ett förnödenhetspaket kostar 530:- kronor och innehåller:

1. Mjölkpulver
2. Sardiner
3. Torkade bönor
4. Hoummous
5. Bönor
6. Biff
7. Kex
8. Torkade dadlar
9. Stearinljus
10. Hygienartiklar
11. Sesamkakor

Eftersom det inte går att föra över pengar till Palestina via nätet upplåter jag mitt kontonummer i banken för ytterligare en insamlingsomgång (den tredje) som skickas iväg om en knapp vecka. Detta för att göra det så lätt som möjligt för dig/er att bidra. Var och en slipper insättningsavgiften a 150:- på banken och slipper dessutom ta sig dit. Så fort pengarna är ivägskickade ringer eller e-postar jag till PARC och meddelar dem hur mycket pengar de kan förvänta sig så de kan agera så snabbt som möjligt. Jag står i princip i daglig kontakt med dem för tillfället.

Vill du bidra med ett eller flera paket a 530:- så för över pengar till mitt bankkonto SENAST måndag den 19 januari och skicka ett mail till mig där du berättar att överföringen är gjord.

Konto i Handelsbanken
Namn: Per Erixon
Clearingnummer: 6156
Kontonummer: 145 431 592

Solidariska hälsningar
Per "Pelle X:et" Erixon, Jord och Frihet

PS. När jag pratade med PARC i dag berättade de att de just fått våra nytryckta, svenska etiketter från tryckeriet i Palestina och just nu påbörjar påfyllning av olivolja. På söndag hoppas de kunna skicka iväg 4000 flaskor olivolja mot Sverige och förhoppningsvis har flaskorna (något försenade) landat här någon gång i början/mitten av februari. Vill du/ni beställa så gör det via vår hemsida: http://www.jordfrihet.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s