Repris Mexiko

Att se det colombianska åttiotalet just nu gå i repris i Mexiko är nästan komiskt – om det inte vore för alla liv som spills varje dag. Här hugger mexikansk polis 27 borgmästare, domare, militärer o lite annat statsfolk som låtit sig köpas. Låt mig gissa att om ett halvår kommer de gripa lika många till. O om ytterligare ett halvår lika många till. Medan inget annat förändras. Vad jag kan se finns ingen vilja att få slut på det här kriget. Eller som en nunna jag nyss intervjuade sa: tvärtom, det ser snarast ut som alla inblandade gör allt de kan för att det ska fortsätta. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s