Militär skjuter ungdomar

Här en obehaglig story jag tipsats om o som det vore bra om nån hjälpte till med att bena ut. Enligt den här nyhetsartikeln i DN (gick i många andra medier i Sverige o världen) sköts två fotbollsupportrar ihjäl i Honduras efter ett stökigt derby i Tegucigalpa i slutet av juli när de bråkande massorna skulle skingras. Skottlossningen (artikeln säger inte uttryckligen att det var polisen som avlossade skotten) sägs inte ha nån koppling till de aktuella militärkuppen i landet. Men på Youtube ligger denna video och om den inte är manipulerad eller ingår i någons mediekampanj borde en total skandal vara i rullning i landet (polisen skjuter helt oprovocerat rakt in i en grupp männsikor som lugnt går över gatan) och mr-organisationer borde ha slagit larm i hela världen, men jag hittar nästan inget alls om händelsen. Till saken kommer att det drabbade lagets supporterklubb gått ut med ett pressmeddelande som sätter in allt i en politisk kontext och det lag som fått supportrar dödade tycks vara en del av de protesterande massorna mot kuppen och att det inträffade i så fall är en del av militärens ökade repression. Nån som vet mer om detta o kan reda ut historien?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s