Posthumanism – äntligen!

Ser på Karolinas blogg att nästa nummer av Arena kommer handla om posthumanism. Vackert! Ytterligare ett finger åt alla sossegossar som gått runt o ackumulerat makt på att just vara det; gossar, sossar – o humanister. Är konstigt att ingen i Sverige – kan förstås ha missat nåt – inte slaktat humanismens uppblåsta ko tidigare. I min bok Veganerna fanns perspektivet om hur humanismen låg i vägen för moralisk o filosofisk utveckling med som en idé men fick aldrig någon rejäl utveckling. Sen dess har tio år gått o än i dag går människor o tröstar sig med begreppet "människovärde" som om det var något annat än ett tomt begrepp, helt utan analystiskt värde. Karolina varnar känsliga läsare redan nu o det lär behövas. Blir skoj o höra hatkören.

Ang Kulturradions diskussion om Arena kan jag inte låta bli att tänka på hur absurt det var att både Suhonen o Svenning verkligen ser Arena som en SOCIALDEMOKRATISK tidning. Så galen är sossarnas självbild att när en tidning uttryckligen säger att den är vänster men INTE socialdemokratisk o rekryterar redaktörer som inte är sossar så begriper ändå personer som Suhonen o Svenning inte att det är på det viset. Kan liksom inte fatta det. Var lite som att de sa: "Arena FÖRSTÅR inte att den är socialdemokratisk". Intressant. Mycket. Säger en del om svenskt sosseri. Märkligt stor bunker för o vara så trång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s