Kokainreklamen

Aftonbladet hade i veckan ett rätt sorgligt reklamuppslag för kokain o med tanke på annat som publicerats under vintern har jag en känsla av att allt kommer fortsätta. Kända föredettingar – nu helt bortglömda – som säger till läsarna att "rör inte skiten!" o AB, Folkhälsoinstitutet, politiker o Föräldraföreningen mot narkotika tycks tro att det hjälper. Som om det var Börje Salming sextioåringen eller Jannike Björling femtioåringen eller Patrik Sjöberg fyrtioåringen dagens unga skulle vilja identifiera sig med i stället för de gestalter dessa personer var på den tiden de lekte med pulver. Ett tag trodde jag att den svenska drogdebatten rört sig ett eller kanske två steg framåt sen 1980-talet, men det verkar inte så. Ämnet kokain lär behandlas en del under våren o till er som har svårt att ta Sverige på allvar när ni följer dagens mediebehandling av temat vill jag bara säga att min bok – försenad, utkommer tidigast i maj – givetvis rör helt andra dimensioner än den svenska debattens förnedring av sig själv. Ett utdrag ur boken går i nästa nummer av Arena. Lägger ut det så fort tidningen är publicerad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s