Dödshjälpens släktingar

Som läsare av denna blogg vet har dödshjälp varit ett tema som i decennier engagerat mig och nu tycks även denna fråga – liksom metadon o sprutbyten – vara på väg att få sin översyn i det hittills så dogmatiska Sverige. Per Wirtén skriver i dag bra om saken på Dagens Arena o veckan har varit full av andra ledarkommentarer med samma budskap. Dags att tänka om. Liv är inte heligt. Har aldrig varit. Bör aldrig bli. Toppen. Alltid lika roligt att se Sverige vakna. I Colombia pågår just nu en kamp mot den kristna högerregeringens försök – bisarrt nog med stöd från Sverige – att kriminalisera droganvändning för personligt bruk och nu på fredag arrangeras en demonstration i Bogotá till försvar för rätten att själv bestämma över sin kropp. Att Daniel Pacheco, kolumnist i El Espectador och eventets initiativtagare, i sin inbjudan till demon sätter frågan i helt rätt kontext är skönt och det vore fint om de linjerna blev lite tydligare även i Sverige:

"Begriper du varför de förbjuder oss att påverka våra medvetanden? Varför de förbjuder bögar och lesbiska att adoptera barn? Varför det är kriminellt att göra abort? Varför det är opatriotiskt att vägra bära vapen? Varför dödshjälp är förbjudet? Varför staten förbjuder saker den inte har med att göra? Inte vi heller."

Här hela texten för er som råkar vara i Bogotá:

Celebración de las libertades individuales y el libre desarrollo de la personalidad

¿Usted entiende por qué nos prohiben usar sustancias para alterar nuestros estados de conciencia? ¿Por qué hay gente que impide que los gays y lesbianas se casen y adopten hijos? ¿Por qué no dejan que las mujeres interrumpan voluntariamente su embarazo? ¿Por qué ser objetor de conciencia es ser anti-patriota? Por qué no se tiene derecho a morir dignamente?. ¿Por qué prohiben lo que nada tiene que ver con ellos? ¿Por qué joden si nadie los está jodiendo?

Nosotros tampoco.

Por todo lo anterior, invitamos a ponernos en pie de rumba y decir ‘¡Déjenme sano, Déjenme sana!´.

Si usted es un libertario, si está a tono con estas ideas, haga ruido. Grabe un video y súbalo a la página de Dosis de Personalidad.

CÓMO PARTICIPAR

1) Invitar a todas las personas vinculadas a sus redes y con libertades individuales por reivindicar para que visiten la página http://www.dosisdepersonalidad.com y dejen un un vido corto, con buen sonido, comentando las razones por las que quieren que los dejen sanos o las dejen sanas.

2) Armando y llevando un performance el día 26 de marzo entre las 6:00 y las 9:00 p.m,

3) Llevando material impreso para distribuir entre transeúntes, medios de comunicación e invitados

4) Por último, movilizando e invitando al mayor número de personas a que se hagan oír en esta actividad, a que se manifiesten, a que se hagan presentes.

Para que no se les olvide que no nos están dejando sanos.

Para más información visite nuestra página
http://www.dosisdepersonalidad.com

INVITE GENTE,.. CIRCULE LA INFORMACIÒN.. CAIGA CON SU PARCHE.. FIESTA DE REMATE…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s