Recensioner

Här de första recensionerna av Cocaína:

Ögonöppnare (Sveriges Radio)
Kokainets politik (Aftonbladet)

Lysande om kokainets offer (Borås Tidning)
Knarkjakten (Expressen)
Fängslande inifrån (Uppsala Nya Tidning)
Mutor, mord, makt (Kristianstadsbladet)
Färgrikt, vackert, ledsamt (Smålandsposten)
Colombias framtid (Tidningen Kulturen)
Dränks i siffror (Hallandsposten)

Kort kommentar till Aftonbladets randanmärkning om metod. Ulrika Stahre skriver: "Det enda jag inte riktigt kan gå med på är det dramadokumentära draget: när historiska händelser, som skildras med hjälp av andrahandsuppgifter, också de blir en sorts presensupplevelser – som om han varit där". Det finns säkert många invändningar att anföra mot boken, men denna är märklig. Bokens enda historiska kapitel, det om Pablo Escobars uppgång o fall, är skrivet i IMPERFEKT – just för att skilja ut att jag inte "varit där". Därtill innehåller boken en femton sidor lång redogörelse för hur varje reportage kommit till, en ambition att redovisa metod jag tror går utöver de flesta faktaböckers. Tack annars Ulrika för fin recension. Mycket roligt också förstås att den enda recensent med full kapacitet att bedöma sakinnehåll – SR:s Lars Palmgren – kallar boken lysande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s