Historiskt i TV4

För ett tag sen skrev jag den här krönikan i DN och förutspådde att Nobelpriset till Mario Vargas Llosa skulle få enorma konsekvenser för den globala drogdebatten o kanske även få Sverige att nyktra till i frågan. Deltog för nån timme sen i denna debatt med Maria Larsson mfl i TV4 o jag måste säga att nu känns det ju som om Vargas Llosa puttat pendeln längre åt rätt håll än jag nånsin vågat tro; idag är alltså Björn Wiman, Dagens Nyheters kulturchef, och Mauricio Rojas, fd folkpartist, för en legalisering av cannabis (i Rojas fall även tunga droger). Snacka om att det rör sig. Osäker på om mina poänger gick fram, men det måste väl kallas historiskt med stort H att en tevesoffa i Sverige med fem "etablerade" personer i dag består av fyra "drogliberaler" och bara en nolltoleransare. Bättre att vakna sent än aldrig. Grattis Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s