Latinamerika, vänstern, framtiden

Till er som undrar varför det dansar hundar på den här sidan i stället för står nåt substansiellt kan jag till mitt försvar säga att jag inte haft tid med annat än att jobba med den rapport som presenteras på seminariet nedan. Kom gärna. Tror antalet platser är rätt begränsat.

Ny tid-seminarium:

Latinamerika, vänstern, framtiden
Torsdagen den 13 januari 11.30 – 13.00
Magnus Linton presenterar rapporten "Latinamerika, vänstern, framtiden"

Kommentatorer: Pierre Schori och Carmen Blanco

När socialisten och feministen Dilma Rousseff nu blir president i Brasilien efter Lula – en av världshistorien populäraste ledare alla kategorier – går den latinamerikanska vänstervågen in i en helt ny fas. De fackliga aktivister, radikala populister, tidigare gerillakrigare, stridbara indianer och övertygade feminister som under nollnolltalet valdes till presidenter i land efter land företräder politiska projekt som på nästan alla håll sitter kvar vid makten med förnyat förtroende. Men smekmånaden, om den någonsin fanns, är definitivt över. Vad har de egentligen åstadkommit? Och hur ska de klara tiotalet?

Magnus Lintons essä "Latinamerika, vänstern, framtiden" är en rapport i Arenagruppens Ny Tid-projekt.

Magnus Linton är journalist och författare, hans två senaste böcker handlar om Latinamerika: "Americanos. Ett reportage om Latinamerikas nya rebeller" och "Cocaina. En bok om dom som gör det".

Rapporten kommer att kommenteras av Pierre Schori, författare och tidigare biträdande utrikesminister, och Carmen Blanco, vice ordförande i Latinamerikagrupperna.

Datum: Torsdagen den 13 januari 2011
Tid: 11.30-13.00
Plats: Arenagruppen, Drottninggatan 83, Stockholm.
OSA: hakan.bengtsson@arenagruppen.se
Vi bjuder på något enklare att äta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s