Snuten, struten & pulvret

Poliser är – säger min erfarenhet – lite mer korkade än folk i allmänhet och när det gäller de som jobbar med narkotika tycks det råda en sorts ansamling av blåögd inkompetens just på det fältet. Eller lyssna på detta inslag som gick i dagens Studio ett. Ett allvarligt problem. Ett intressant ämne. Men en polis som sitter i studion med dumstrut och har absolut inget att säga om någonting mer än att i full blom exponera sin egen alldeles bottenlösa ickekunskap. Varför vet svenska narkotikapoliser ingenting om någonting och varför är deras förmåga att göra en analys på en potatis nivå? Om du inte gjort det så läs den här essän jag skrev för snart tio år sedan om det narkotikafria samhällets idéhistoria. Ger delar av svaret. Nils Bejertots galna tankevärld regerar fortfarande på polishögskolan, vilket inslaget illustrerade. Huh.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s