Viktigast av allt

Långt ner i förra posten pratade jag om "maskulint traderade stilideal" vilket "Daniel" bad mig utveckla vilket jag tyvärr inte hann men den som är intresserad av temat kan läsa dagens DN. I den sköna spalten "Fråga bibliotekarien" frågar "Molly" bibliotekarien Jenny Lindh: "Hur gör man för att bli författare"?  Svaret lyder: "Viktigast av allt, slå dig inte i slang med äldre skrivarmän. Nej Molly, jag vet att du tänkt tanken, men du ska inte. Skrivarmännen verkar eldigt omstörtande men under de vinstänkta kavajerna döljer sig ofta en kulturkonservativ självgodhet, vilket de gärna uttrycker genom att stolt klappa på sin mögliga debutbok och säga saker som: 'Sån här litteratur skrivs inte längre'". Finns mycket o prata om här Daniel, men där har du en bra introduktion till den manliga nostalgi som i väldigt hög grad präglar även reportaget som genre. O det sorgliga är att det är såna  farbröder som står o mässar i de flesta folkhögskolor med "skrivinriktning". Går o säga mycket mer om detta. Jag återkommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s