CIA:s plan i Colombia

Ingen som läst min bok Cocaína kan förvånas över Washington Posts stora avslöjande idag; utöver det officiella stödet från Vita huset till den colombianska regeringen för att bekämpa narkotikaproduktion – den så kallade Plan Colombia – har ett specialdesignat "multimiljonstöd" under bordet gått till colombiansk militär och CIA påstås ha varit direkt inblandat i flera attacker som lett till att gerillaledare dödats, till exempel den då Raul Reyes dog i mars 2008. En betydande del av stödet har gått till den colombianska säkerhetstjänsten DAS, en organisation som 2011 fick upplösas i sin helhet efter återupprepade korruptionsskandaler som avslöjat hur DAS i hemlighet avlyssnat regeringskritiker, uppmanat till mord på demokratiska vänsterledare och sålt underrättelsematerial till knarkbaroner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s