Uribes comback

Alvaro Uribe, den före detta högerpresidenten som regerade Colombia under nollnolltalet, har sedan fredsprocessen i landet drog igång för två år sedan motarbetat förhandlingarna mellan regeringen och gerillan med marginell framgång, men fick i gårdagens kongressval stort stöd för sitt nya högerparti och blir nu oppositionsledare.  Sittande president Santos – som satsat hela sitt politiska kapital på att skapa fred i landet – förlorade sitt majoritetsstöd och maktförskjutningen kommer med all sannolikhet att påverka de förhandlingar som just nu förs i Havanna på så sätt att möjligheterna att nå en politisk lösning på konflikten minskar. Dystert. Här en rätt bra rapport på BBC Mundo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s