Fokus

Apropå termen "knark" fick jag i denna kort-intervju i Fokus frågan "Varför nedmonterar du begreppet knark i boken?" och det svar som publicerades – långt resonemang nedhugget till ett par meningar – måste framstå som rätt obegripligt. Ungefär såhär borde det ha stått: "Knark blev i Sverige en retoriskt effektiv symbolterm, men egentligen är det ett helt bisarrt begrepp. Det gör ingen skillnad på bruk och missbruk eller olika former av droger. Men nu tror jag att alla de extrema förenklingar den svenska politiken vilat på håller på att bli synliga även för svenska politiker, i alla fall den yngre generationen. Även om det i effektsökande syfte inom politik och media fortfarande ofta pratas om"knark" så tror jag att de flesta idag hör hur korkat det låter."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s