Expressen

Efter några dagar av att diskutera dödstal och bra och dålig narkotikapolitik var det rätt skoj att läsa Expressens recension idag där den svenska kulturchauvinismen i narkotikafrågan, ett av bokens centrala teman, behandlas. Eller som recensenten i en rätt bra sammanfattning skriver: "'Knark' har undertiteln 'En svensk historia'. Linton visar här hur 'knarket' (detta värdeladdade samlingsbegrepp för snart sagt alla typer av narkotika) under decennier har fått utgöra ett slags svenskhetens negativa definition. 'Knarkaren'  har betraktats som på samma gång del av och symptom på kulturens allmänna förfall, i första hand orsakat av destruktiva influenser utifrån."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s