Fred, trots allt – kanske

Colombias president Juan Manuel Santos har de senaste åren ställt ut ett antal löften om när ett slutligt fredsavtal skulle kunna skrivas på som han sedan inte kunnat hålla så när han nu meddelar 20 juli finns alla skäl att vara skeptisk, men mycket tyder nog ändå på att den här nyheten kommer bära frukt. Trots allt. Och det vore, såklart, historiskt. För att inte säga fantastiskt. Att Ban Ki-moon redan sitter på planet till Havanna för att övervaka morgondagens avtalssignering om ömsesidigt eldupphör mellan gerillan och regeringen stärker givetvis tron på den sista sträckan på den långa vägen mot fred nu äntligen inletts. Och får man tro Farc själva så finns redan ett färdigt avtal vilket betyder att onsdagen den 22 juni 2016 var el último día de la guerra, det femtio år långa krigets sista dag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s