Rullande armé

Visby. Sen it revolutionerade funktionshindrades liv har resan gått snabbt från objekt till subjekt. Almedalens intressantaste drag är den svarta armé funkisar som varje kväll prejar ölande maktslem på väg ner mot scen. Ändå har den allt mer direkt aktions-praktiserande rörelsens opinionsbildning hittills varit rätt defensiv. Faktiskt oroande passiv. Restaurang Donners Brunn, veckans centrum och varje kväll en svällande koloni för självbelåtna, har stans minst tillgängliga barentré; ett gäng snedvridna trappor svårpasserade även för gående. Om krogen inte omringats och blockerats av Visbys just nu enorma antal rullande före lördag kan man lugnt prata om att svensk handikapprörelse bränt sin bästa mediechans. Någonsin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s