Colombia – det eviga kriget

Våren 2007 rullades den största politiska skandalen på decennier upp i Colombia och frågan om vem som bär ansvar för de senaste tjugo årens blodbad sprider sig nu snabbt i och utanför landet. Gerillan, paramilitären eller kanske den politiska klassen? Högerstyrda Colombia är hem för världens äldsta konflikt (den starka Farc-gerillan fyller snart femtio år) och landet är USA:s främsta allierade på den i dag allt rödare kontinenten. I mars 2008 var spänningarna mellan det blå USA-stödda Colombia och de röda grannarna Venezuela och Ecuador nära att utlösa ett storkrig i regionen. Hur ska man förstå detta vålds- och knarkdrabbade land? Varför blir det aldrig fred?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s