Megastaden – vilket helvete?

För hundra år sen bodde 69 000 människor i Sao Paulo – i dag 20 miljoner. Siffrorna är extrema för de flesta latinamerikanska storstäder och ingen annan kontinent är så urbaniserad son Latinamerika. Hur ska man förhålla sig till denna vår tids största och allvarligaste utmaningar? Jag har varit i så kallade kåkstäder i nästan alla kontinentens länder och sett dem förändras. Vad är egentligen bra och dåligt med den latinamerikanska storstaden? Varför bor folk hellre i ett skjul i stadsmisär än ett ordnat hus på landet? Varför är processen oftast positiv för kvinnor och negativ för män?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s