Going to bed with Catholic Church

Nicaragua är ju det sorgligaste landet på den här kontinenten o det är fortfarande en gåta – i alla fall för mig – hur de kunde rösta fram det fullskaliga svinet Daniel Ortega till makten. I undebara texten Betrayal of the revolution i brittiska Independent skriver John Carlin om hur sandinisterna blev "tropical banana monarchs" o i The Lost Revolution i amerikanska Mother Jones ger min favoritskribent Marc Cooper en bakgrund. Senare texten gammal, men den förra helt färsk. Se också debattråden Holy Sandinistas! på Coopers härliga blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s