farc & uribe

här ett exempel på hur bisarr politiken är i colombia: farc meddelade häromdagen att man skulle släppa de sista två av de politiker man håller kidnappade. regeringen uribe sa att "toppen, vi ska samarbeta för att göra frigivningen logistiskt möjlig – men inte med några internationella observatörer från andra länder som underlättare eller övervakare, bara röda korset". skälet, enligt uribe, är att förra gången det var frigivningar i görningen ställde chávez o farc till ett oansvarigt "medialt spektakel" kring processen. o det är här bisarriteten kommer in eftersom uribe medvetet missbrukade röda korsets emblem under den spektakulära fritagningen av ingrid betancourt. att farc efter det brottet mot internationellt uppförande skulle lita på en operation där BARA röda korset – som alltså visat sig inte alltid vara röda korset, ibland är det numera colombiansk militär – är föga troligt. att skylla de kidnappades situatioin på nån annan än farc är löjligt, men med uribes stolta stelhet är chansen mkt stor att de misshandlade missar även denna chans till ett slut på helvetet. grattis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s