USA tappar greppet

Här en lustig nyhet i linje med Bolivias utkickande av USA:s folk från landet p g a den nykoloniala känslan kriget mot drogerna skapat. Hur det i längden ska gå med det största politiska projekt Vita huset haft i Latinamerika de senaste 20 åren är just nu mycket oklart. Ingen av de andinska presidenterna, förutom Colombias Uribe o i viss mån Perus García, samarbetar längre med USA i ärendet o frågan är nu vilka EGNA strategier Bolivia, Ecuador o Venezuela har för att möta kokainproduktionsproblematiken. Har just spenderat två veckor i bolivianska El Alto o ett av stans tydligaste fenomen är urbaniseringen av kokainlaben; små portabla konstruktioner har flyttat från djungeln in i folks hem eftersom man nu maler i stället för trampar fram pulvret. Får se var den processen slutar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s