Chávez permanent

Så var det klart: Chávez vann med 54 procent o kan regera in i döden. Om väljarna och – som han själv sa för en timme sen – Gud vill. Och än så länge ser det ut som båda de enheterna vill ha det så. Här BBC:s o La Jornadas rapporter. Lasse Palmgren hade ett långt o bra rep i dagens Godmorgon Världen. Hittar ännu inga analyser i svenska tidningar. Amerikansk o brittisk vänster är ju oftast klokare än svensk och Marc Cooper och Guardians Ian Williams skriver – dock innan Chávez seger var ett faktum – bra om det självklara i att den venezolanska revolutionen borde söka nytt i stället för gammalt ledarblod . Lite djupare om Latinamerika o vänstern, dock bara marginellt om Chávez, finns i denna intervju med min favoritskribent Raúl Zibechi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s