Mördarpojkarnas Medellín – igen

En knarkdriven småpojkarnas slakt av varandra har återuppstått i Medellín, till följd av att en av Pablo Escobars tronföljare gripits. 29 döda på ett par dagar. Här BBC:s rapport för er som inte läser spanska. Alltihop är förstås vidrigt, men sätter också fokus på de problem som ingen velat diskutera under de senaste tio åren då Medellín gjort succé i global press som stan som "tog sig ur helvetet och nu blomstrar". I artikeln Model City for IDB; Paramilitary repression for the Poor nyanserar en av CIP:s bästa analytiker, Laura Carlsen, bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s