Narkotikans nav

När man är som mest mediedesillusionerad är det alltid en skön upplevelse att ta ner en pod av SR:s Konflikt. Joggade igår genom Bogotás centrum med den intressantaste radiotimme jag nånsin haft i lurarna även om programmet som vanligt i dessa sammanhang mörkade själva lösningsdiskussionen. Skoj också att de lyckades ta upp i stort sett alla vinklar jag dryftat på den här bloggen under åren. Som de amerikanska vapenlagarnas avgörande betydelse för Mexikos kollaps (Knarkets vapen, OBS). Eller drogkrigets generella fiasko i framför allt Colombia (Noll tolerans. Noll resultat, DN). Alternativ kamp/synsätt på kokans ursprung o rötter (Koka och kokain, Glänta) rördes bara perifert liksom den mer etiska diskussionen om ett narkotikfritt samhälle kontra ett pragmatiskt samhälle (Den nationella baksmällan, Arena). Desto mer blev det om demokratins möjligheter – eller snarare icke-möjligheter – att överleva med den antiknarkstrategi som förts de senaster åren, med USA som general (Knarkets Mexiko, DN). Tack radion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s