Värre än väntat

Ser tyvärr ut som jag var lite väl optimistisk i dn-krönikan. Kuppmakarna sitter kvar, repressionen tilltar, polariseringen ökar, flera döda, Zelaya kunde inte ens landa i går och det faktum (om det nu är så) att en majoritet av honduranerna stödjer kuppen börjar rapporteras i medier som ett ursäktande faktum. Obehagligt. De flesta militärkupper i Latinamerika har haft ett rätt stort stöd av befolkningen, o det är lite typiskt hur demokratiskt omogna latinamerikaner nu gastar att allt väl är ok om man har "folkets stöd". Huh. Mycket bra dock att landet uteslutits ur OAS, ett tecken i den riktning jag hoppades på. Om USA nästa vecka fryser biståndet till Honduras kommer ett till. Vore kanon. Gick ett inslag i radions Studio ett i fredags där jag medverkade, o idag hade Lasse Palmgren ett reportage i P1-morgon. Skriver på en ny krönika som går på Newsmill i eftermiddag och eventuellt blir det ett inslag i kvällen Aktuellt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s