Blir bättre

Sen jag började skriva om narkotikapolitik har jag argumenterat för mer pragmatiska o mindre religiösa strategier mot de helveten missbruk orsakar. Och det var inte svårt att redan för femton år sen se att det bara kunde gå i rätt riktning. De nya avkriminaliseringslagarna i Latinamerika – uppmärksammade i ett reportage i dagens Gordmorgon världen o i en krönika jag gjorde i fredagens OBS – är ett talande steg. Dagens program i P1:s serie Knarket, som i övrigt tyvärr inte haft mycket att komma med, ger en bra bild av det positiva o negativa med sprutbyten o metadon – samt hur sjukt det är att svenska staten fortsätter att putta knarkare i graven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s