Sexets frontland

Uruguay har senaste året gjort sig till Latinamerikas modernaste land i fråga om sexualpolitik o igår kom ännu ett snyggt beslut: transpersoner får rätt att fritt registrera namn och kön efter eget vald identitet. Heja. Lagen är bara en av flera reformer som klubbats igenom av den sittande vänsterregeringen. För en månad sedan blev Uruguay Latinamerikas första land att ge samkönade para rätt att adoptera barn, tidigare i år gav kongressen homosexuella rätt att bli militärer och förra året blev det möjligt för samkönade par att registrera partnerskap. Utvecklingen hade varit värd att skåla för om det inte vore för att president Tabere Vaquez fortfarande är galen i abortfrågan. Här BBC:s rapportering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s