Auktoritär smitta

Så var det dags för ännu en så kallat röd latinamerikansk nation att skriva om konstitutionen så att den gubbe som leder landet kan sitta kvar efter att ha byggt lojalitet i högsta domstolar, medier och militär. Börjar bli lite av en dominoeffekt detta. Colombia, som ju är allt annat än rött men minst lika auktoritärt som den nya Venezuela, är också på gång med en liknande grundlagsändring. Det finns många positiva saker som händer i dagens Latinamerika, men institutionellt är det ett allt mörkare mörker. Nedan en essä på temat för er som läser spanska.

 El caudillismo mesiánico: ¿una herencia religiosa?⇥⇥⇥⇥⇥⇥⇥⇥⇥⇥⇥
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s