Ett mejl jag fick

Fick följande mejl o tänkte en anonymiserad version kunde intressera:

Anledningen till att jag skriver till dig är att jag har en kvinnlig bekant som smakade kokaté som hon fick av sin vän som hade varit i Bolivia. Själva téet var industriellt förpackat för export vilket de på butiken i Santa Cruz sa var helt lagligt att ta med till EU/USA. Själv är jag väldigt tveksam till detta. Det som hände var i alla fall att hon som testade teét var några dagar senare och gjorde ett ett drogtest genom sitt arbete. Läkaren hittade väldigt höga subtanser av kokain i blodet och hon var nära att förlora jobbet. Kan det verkligen bli såhär, har du hört nåt liknande? Hade verkligen för mig att det var två helt skilda saker kokablad och kokain.

mitt svar:

hejhej. ang din bekanta är jag övertygad om att hon ljuger; hon har förstås tagit kokain. det finns inget kokain i kokaté (bladen måste processas på ett kemiskt speciellt sätt för att alkaloiden ska frigöras). däremot är det lögn att det är lagligt att ta med kokaté till i alla fall sverige. absurt så det står härliga till är det – men den som påträffas med kokaté på arlanda döms för narkotikabrott. sköt om dej. allt gott./m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s