Rena utopier

När jag på 1990-talet började skriva om de problem utopin om det narkotikafria samhället skapar – massor av onödiga dödsfall – var det lite av en desperat enmanskamp i offentligheten. Få vänner. Sen blev det bättre, o i slutet på nollnolltalet hade de flesta svenska ledarsidor bytt fot o är i dag förespråkare av metadon o sprutbyten. Dagens Konflikt har rubriken "Ett samhälle fritt från narkotika – utopi eller möjlighet?" o av pufftexten är det svårt o få en uppfattning om ifall programmet kommer ända i någon slutsats, men jag tror det. Lyssna. Här min essä Den nationella baksmällan som jag skrev för många år sen o som ger en idéhistorisk bakgrund till dagens dilemman i drogpolitiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s