Göra inte taga

Funderar på om underrubriken till min kommande bok kanske var en dålig idé. Många verkar tro att jag skriver reportage om människor som TAR kokain o jag måste säga att jag har svårt att förställa mig ett tråkigare ämne. Tror alla som är det minsta nyfikna på livet vid ett eller annat tillfälle tagit drog annan än tobak o alkohol men kan inte tänka mig att det går att säga nåt mer sammanhängande om en sådan skara. Och som kollektiv intresserar det mig ungefär lika mycket som människor som har adidasskor. Ordet "gör" i titeln Cocaina – en bok om dom som gör det syftar förstås, även om jag hajar att engelskan driver tanken i annan riktning, på just "gör" – producerar. Boken handlar om Colombia, hela världens kokainverkstad. Borde jag byta titel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s