Cannabis – Whats The Harm?

Under hösten var jag inblandad i en mängd debatter om cannabis i diverse teve- och radiokanaler och det var lite chockerande – har levt för mkt utomlands – att inse att Sverige som helhet är så illa informerat om denna numera extremt utbredda drog. Vem är egentligen skyldig till att alla svenska ungdomar lämnas att helt på egen hand ta reda på sanningen om cannabis? Ytterst förstås politiker – o då menar jag flera generationer – men givetvis också media. Den svenska journalistikens relation till droger är en historisk skandal jag nån gång ska gräva upp o presentera i sin helhet. Eller för att vara tydlig: titta på nedanstående helt lysande BBC-dokumentär om cannabis – med fördel kompletterad med detta blogginlägg – som just sänts i brittisk teve och fundera på varför den aldrig skulle kunna ha gjorts i Sverige. Svaret är rätt skrämmande.

Cannabis Whats The Harm? (Episode 1) 1/4
Cannabis Whats The Harm? (Episode 1) 2/4
Cannabis Whats The Harm? (Episode 1) 3/4
Cannabis Whats The Harm? (Episode 1) 4/4

Cannabis Whats The Harm? (Episode 2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s