Bedövning

Såg just ett sinnessjukt inslag i Aktuellt om att vissa länder inte använder "bedövning" när de slaktar kor i köttindustrin o som vanligt gick skandalen ut på att det var några främmande – religiösa – hemskingar söderut som inte uppförde sig i likhet med den höga svenska moralen, dvs inte "bedövar" innan slakt. Rakt igenom reportaget användes ordet "bedövning" helt utan definition eller förklaring o inga tittare fick nån annan uppfattning än att Sverige är ett moraliskt föredöme. Håller givetvis med om att det är värre att ha ihjäl någon genom att skära halsen av vederbörande än genom att ge henne ett skott i pannan, men hur fan kan Aktuellt publicera ett jobb utan att tala om för tittarna att "bedövning" i svensk köttindustri är synonymt med pistolskott i huvudet? Ännu en snygg propagandaseger för industrin. Och moralisk bedövning åt folket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s