Hjälp!

Så tog semestern slut o jobbet vid. Kommer under hösten att bo i Sthlm o jobba med en ny bok om europeisk högerpopulism o skulle behöva lite hjälp. Efter Behring Breiviks attentat har det ju skrivits massor – mkt skräp, mkt bra – o jag skulle gärna få tips om de intressantaste texterna. Essäer, krönikor, reportage, rapporter, intervjuer, böcker, temasändningar i radio etc som  bidragit med verkligt nya insikter, uppgifter o perspektiv på hur extremismens utslag på olika sätt närs eller ej av budskapen hos alla de nya mer eller mindre xenofoba partier som på senare år tagit plats i nationella parlarlament och EU-parlamentet. Läser engelska, spanska o även på svenska, norska o danska finns nog en hel del djupare grejer om islamofobi, antisemitism, populism, värdekonservatism och ekonomiska krisers politiska konsekvenser – tror jag. Är just nu särskilt intresserad av Ungern, Finland och Nederländerna. Plus utvecklingen i Europa generellt. Gigantiska teman så det gäller att sålla. Har du läst nåt bra? Behöver inte vara just efter 22 juli men i alla fall publicerat i år. Please tipsa. Antingen här nedan eller till min mejl info@magnuslinton.com. Tack, tack, tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s