Cannabusiness

Lyssnade just på de två inslag om cannabis som gick i onsdagens Studio ett. Rätt intressant, men lite tråkigt stampande på samma fläck som tidigare artiklar o inslag om saken. Kan meddela att Johan Anderberg, författare till nya boken Cannabusiness o intervjuad i programmet, är betydligt mer vågad i sin bok än de trevande svar han gav i radion. Boken är ett lysande reportage som på ett skönt sätt håller distans åt alla håll – Anderberg tar inte ställning för eller emot någonting utan resonerar bara snyggt i sak – o levererar en härlig sammanställning av fakta som knappast bekräftar svensk linje. Och jag tror man kan se det som ett trendbrott i svensk yttrandefrihetsutveckling att han klart deklarerar att han rökt gräs "fler gånger än han kan minnas", inte på något sätt ångrar det, knappt känner några människor som aldrig provat cannabis – o ändå kommer tas på stort allvar i den debatt som nu pågår. Läs boken. Den borde sättas i händerna på varje gymnasieelev. Därefter skulle även Sverige kunna börja diskutera de VERKLIGA farorna med cannabis. För sådana råder det ju ingen brist på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s