Mexikos nya knarkkarta

För er som läser spanska kör BBC Mundo idag en kartläggning av hur de mexikanska drogkartellerna muterat efter att Calderón drog igång sin USA-finansierade militärattack 2006. Calderón var lika lite intresserad av att på allvar bekämpa knark som de flesta som gjort liknande satsningar, men behövde – också det ett historiskt mönster i ämnet – en stark symbolfråga att samla sin då oprofilerade kring. O precis som i Sverige är knarket ett överlägset redskap för förvirrade politiker som har ett akut behov av att marknadsföra sig som "goda". Ser ut som om de mexikanska drognätverken är på väg att uppdatera sig enligt mönster från Colombia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s