Gud & Hugo

Före jul gick alla dagens latinamerikanska vänsterpresidenter – inklusive ateister som Uruguays Pepe Mujica – till kyrkan och bad för cancersjuke Hugo Chávez liv. Det var fint, men hjälpte förstås inte. Mer än som plåster på de bedjandes samveten. I går förklarade Bolivias Evo Morales, politiskt allierad och nära vän till Chávez, att situationen för den venezolanske presidenten – Latinamerikas i särklass viktigaste gestalt under nollnolltalet – är "mycket alarmerande". Med all sannolikhet är Chávez snart död. Latinamerikanska tidningar är just nu fulla av artiklar om vad som då händer och inte händer. Här argentinska Claríns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s