Ännu ett ljus

Ligger fortfarande utslagen med svårartad jetlag och vet inte hur mycket uppmärksamhet helgens dom mot Guatemalas exdiktator Efrain Rios Montt fått i svensk media, men här en vettig analys från International Crisis Group. Den här mer radikala juridiska aktivismen som haft så enorma framgångar i Latinamerika de senaste decenniet – abort, hbt och mr i stort (minoritetsskydd och lagföring av diktaturepokens massmördare) – var just en av de progressiva kontinentala trender som fick mig att skriva Americanos för snart tio år sedan. I fallet Guatemala finns dessutom den helt lysande boken The Art of Political Murder av Francisco Goldman, en gastkramande bakgrundsskildring till delar av den kamp som nu resulterat i ännu ett hoppfullt ljus i Latinamerika. Här min recension i DN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s