Vit blir gyllene rush

Här ett tankeväckande reportage i brittiska Independent om guld som Colombias nya kokain. Författaren har läst min bok Cocaína: a book on those who make it som nyss släpptes i England och behandlar flera av dess aspekter. Intressant. Jag håller annars på att läsa Ioan Grillos bok El Narco: Inside the Mexican Criminal Insurgency och den har hittills visat sig mycket intressantare än jag vågat hoppas på och ger en bättre överblick än Anabel Hernández Narcoland: The Mexican Drug Lords And Their Godfathers som nyligen kom på engelska i en inte så lyckad översättning. Kommer en essä om båda böckerna i Tiden i december. För de av er som är intresserade av strukturell politisk problemtik kring narkotika finns här en bra listing av det mesta som i bokform kommer ut i ämnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s