Korrigerade proportioner

Det finns ögonblick då man känner att svenska kultursidor faktiskt diskuterar något intressant och ett sådant har i dagarna infunnit sig angående Anna Odells film Återträffen. Själv fann jag som nedan nämnts de fem stjärnorna och utnämningen till "Årets bästa film" som inte bara väldigt bisarr utan också väldigt pinsam – såväl för Sverige som filmnation som svensk filmkritik. Aftonbladet har nu haft fem väldigt intressanta texter i ämnet och idag skriver Dan Jönsson en mitt i prick-text i DN. Jag tycker ungefär som Johansson/Jönsson men det roliga är att alla skribenter, även de som tycker helt annorlunda, har mycket bra poänger. Och äntligen börjar de rätta proportionerna på Återträffens kvaliteter framträda: femstjärnigt diskussionsunderlag, trestjärnig film.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s