Dagens boll avgör

Hela världens upptagenhet av män – särskilt män som leker – har länge varit ett fascinerande faktum. De flesta kvinnor kåtar upp sig på män och de flesta män kåtar upp sig på män och resultatet är som alla vet att nästan allt vi pratar om är män.

När fotbolls-VM, världens största kollektiva hyllning till Mannen, nu dragit igång är det inte lätt att prata om något annat men likväl sker ett väldigt viktigt val i morgon då Colombia väljer ny president och därmed, som sittande president Juan Manuel Santos uttryckt det, sannolikt väljer mellan "ett slut på kriget eller ett krig utan slut".

BBC:s korre i Colombia har såklart fattat att det inte går att få europeiska läsare att intressera sig för den historiskt viktiga händelsen – vars konsekvenser i första hand rör kvinnor (en majoritet av landet fyra miljoner interflyktingar är kvinnor) – med mindre än att man kopplar ihop presidentvalet med pågående bollcirkus och som tur är blev analysen inte helt galen. Slutsatsen är att utgången i dagens fotbollsmatch mellan Colombia och Grekland avgör morgondagens val. Det är förstås en talande och bottenlöst tragisk konklusion. Men säkert sann.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s