Att begripa Mexiko

Drogkriget har i dagarna uppmärksammats även i svensk media efter att två nyheter skakat Latinamerika den senaste månaden; dels de försvunna 43 studenterna i delstaten Guerrero och dels den mördade bloggerskan Felina. Jag medverkade i gårdagens Aktuellt och dagens P1-morgon i olika försök att klargöra bakgrunder o perspektiv. SVT:s reportage om Felina startar någon halvtimme in i programmet och finns kvar i sex dagar. SR:s inslag ligger nog kvar rätt länge om jag inte minns fel. Väldigt korta inslag o inga märvärdigheter, men kanske av intresse för den som följer utvecklingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s