Glasklart om alkohol vs cannabis

Om alkohol är farligare – vad det nu betyder – än cannabis eller tvärtom är en fråga det brukar tvistas om och jag delar åsikt med de som menar att cannabis relativa ofarlighet i en jämförelse i sig inte är något bra argument för legalisering, men det är utan tvekan viktigt att svenska ungdomar upplyses med korrekta uppgifter i stället för den svenska narkotikapolitikens sedvanliga flum. För en tid sedan publicerade Läkartidningen denna artikel av bland andra Kai Knudsen, läkare och aktiv i den förbudspolitiska lobbyorganisationen Svenska Carnegie Institutet, med en hel uppsjö felaktigheter av klassiskt blågult märke som på ett klargörande sätt till slut bemöttes här av bland andra Anders Eriksson, professor i rättsmedicin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s