Styrkan från höger

Nedanstående text gick i DN igår. Sorry att den inte kom upp här förrän nu. Blev väldigt vältajmad med tanke på vad som sedan offentliggjordes under onsdagkvällen o som är stor nyhet i Colombia och världen idag. Högern med förre presidenten Alvaro Uribe i spetsen har alltså sedan länge mobiliserat hårt för ett nej i folkomröstningen som nu spikats till 2 oktober och med nattens nyhet intensifieras kampanjen vilket den som läser spanska kan ta del av på ett intressant sätt här. Den colombianska högern är stenhård, även de delar av den som inte eller bara indirekt bär vapen. Att det blir någon slutlig fred är alltså, som jag skrev i gårdagens DN och som mer i detalj gås igenom i dagens analys i Silla Vacia, långt ifrån klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s