Uribe, Chávez, Jesus

Så var det dags för alla vänsterister som försvarade Chávez omskrivning av konstitutionen så han kan sitta kvar så länge "folket vill ha honom" att göra likadan med Uribe o Colombia. Här senaste nytt. De två auktoritära, katolska o krigsgalna machopresidenterna blir allt mer lika o nu ser det ut som helvetesscenariot med en tredje period med Uribe blir verklighet. Den för nyktra så självklara principen om rotering vid makten tycks omöjlig att få Ché-vänster o tokhöger att respektera. Bara att gratulera båda. Latinamerika är i topphastighet på väg tillbaka mot den auktoritära stark-man-löser-allt-tid man trodde kontinenten vuxit ifrån. Alla ropar på Jesus. Ett sånt jävla mörker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s