Honduras – och nu då?

Svårt att säga vad för slutsats som ska dras av det påskrivna avtalet i Honduras. Tycks oklart om kongressen kommer rösta för Zelayas återinsättande, trots det internationella trycket. Liksom hur han ska kunna regera de återstående tre månaderna, med tanke på att han fortfarande riskeras gripas så fort han kliver ut på gatan. Men nån sorts öppning är det utan tvekan o kanske är detta en märklig väg åter till demokrati. Democracy Now! har en bra genomgång av de senaste dygnens händelser o innebörder. Även Pagina/12 (spanska) har en text/analys som pekar ut en rad möjligheter/problem. Liksom Ekots rapportering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s