Bakom Brasilien

Har aldrig fattat grejen men Brasilien. För mycket sport, plastmuggar, bilar o stringbikinis för min smak. Som det dåliga med USA. Fast sämre beacher. Just därför så skönt o fatta att skälet till att jag aldrig imponerats förstås är att jag vet så lite om landet. Nästan ingenting. Har bara sett yta. Fantastiskt därför att Sydsvenskans Henrik Jönsson nu startat bloggen www.riojonsson.com just för att ta läsaren bortom entoniga saker som fotboll o samba. Gå djupt. Se annat. Redan nu kryllar bloggen av massor av bra ingångar till ett land som ju egentligen är en kontinent. Snart kommer dessutom hans bok om den rätt bisarra staden Brasilia ut på Atlas. Härligt. Tror våren 2010 blir året då brasseklichéerna rasar, o att allt – därför – blir intressant. Och nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s