Chávez & Jesus

När jag för över tio år sen började följa Venezuela var det inte svårt att se det troliga skälet till den förr eller senare oundvikliga kollapsen; en man som surrar sig fast vid makten o till slut blir så övertygad om kraften i sin egen person att han tror han kan styra ekonomin som Jesus stoppade floder. Jag uppskattar verkligen Chávez på många sätt, men att det till slut går åt helvete har länge känts uppenbart o det här är väl en slags föraning. För tre år sen försökte jag här diskutera dessa problem med dåtidens Venezuelaentusiaster men fick aldrig några seriösa svar. Nån kvar därute – kanske på plats i Venezuela – som kan berätta om hur det går med den bolivarianska revolutionen? Menar ni fortfarande att inflation inte är ett problem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s