När Chomsky har rätt

Som läsare av denna blogg vet hör Noam Chomsky inte till mina idoler och han har ingen vidare koll på vad som händer i södra Colombia, men analysen i detta föredrag är helt korrekt. En liten läxa till Olle Svenning o andra som svävar vidare i villfarelsen att kritik av kriget mot narkotikan är en högerposition. I ingen del av världen utom Sverige är det så. Ingen. Apropå den lite lustiga Arenadiskussionen om att gå eller inte gå under enade fanor är det kanske dags för svensk vänster att ansluta sig till den globala radikalismen i en av världens största politiska frågor. Men jag gissar det är som vanligt; när nordisk vänster i ett globalt perspektiv är i promilleminoritet så är det bara världen, den förkrossande majotiten, som har fel. Jorå, den sången har man hört. Nedanstående perspektiv är ett av alla som behandlas i min kommande bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s